Video: Slik monterer du Klippan Dinofix og Triofix

Ragnar Olsen

Det spiller ingen rolle hvor dyr eller sikker bilbarnestolen du kjøper deg er, om du ikke monterer den riktig. Tall viser at halvparten av barna feilsikres, noe som kan få alvorlige konsekvenser. I denne videoen viser vi deg hvordan du monterer både Triofix og Dinofix barnestol på en Isofix-basen, trygt og sikkert.

I følge tall fra Trygg Trafikk er halvparten av barn i bil feilsikret. Det viktigste man gjør er å få en ordentlig demonstrasjon av utstyret hos forhandler når man kjøper, ta gjerne med både bil og barn. Se nøye på bruksanvisning og sikkerhetsansvisningen.

Som du kan se i videoen over, er det viktig å feste Isofix-basen korrekt. Denne har man stort sett alltid festet i bilen, mens setet hender det man bærer ut og inn. Ha derfor som vane å sjekke med jevne mellomrom at Isofix-basen sitter godt fast. Barnestolene festes enkelt med et klikk. Enkel montering er trygg montering. En mer detaljert bruksanvisning følger med stolene.

Viktig med fokus på monteringen

Feilmontering er i hovedsak et problem når barna er store nok til å sitte på bilpute eller bruke bilens vanlige trepunktsbelte. Veldig ofte er beltet feilplassert, og barnet har beltet under armen, bak ryggen eller over armen. Sørg for å gi barna dine nok kunnskap om sikkerhet i bil, og følg godt med på barnet under kjøreturen. En av de vanligste feilene er at beltene er vridde og løse. Husk at selv små barn kan komme seg ut av beltene i barnestolen om de ikke er festet stramt nok.

Har du spørsmål om montering av Klippan bilstol? Ikke nøl med å ta kontakt.