Mari har testet Klippan Century

Klippan Century er en bakovervendt bilstol som kan brukes til barna er 125 cm lange, og opp til 25 kilo. Stolen har lang brukstid, og har raskt blitt manges favoritt.

Mari Hosar er administrator i den populære Facebook gruppa «Bilstoler». Hun er svært engasjert i barns sikkerhet i bil, og har prøvd den nye stolen Klippan Century.

- Vi hørte om stolen for første gang for to år siden. Ryktet sa at det skulle komme en stol som var lengre enn alle andre i ryggen. Det er veldig viktig, det er jo rygglengden som avgjør hvor lenge den kan brukes, sier Mari.

Endelig en lang stol på markedet

Klippan Century kom på det norske markedet i januar 2018. Stolen er en ren bakovervendt stol, og passer for barn opp til 25 kilo. Stolen er kompakt, og tar liten plass i bilen. Den har en utvendig bredde på 42 centimeter, og er Plus Test-godkjent.

- Det er en stor mangel på stoler som er lange. Det finnes kun et fåtall andre produsenter som har stoler for barn opp til 125 centimeter. Century går opp til 135, og ti centimeter i den alderen er ganske mange ekstra år man kan sitte bakovervendt.

Klippan Century er et trygt valg for å gi barna en behagelig og sikker stol de kan vokse i.

Niåringen får fint plass et år til

Etter å ha hørt rykter om stolen i nesten to år, var det enorm stemning, forteller Mari.

Mari fikk tilsendt Klippan Century i januar, og fikk anledning til å teste den på en ni år gammel jente.

- Hun er normalstor for alderen, kanskje litt smal over skuldrene, men satt godt i Klippan Century. Hun satt veldig behagelig i stolen og får nok plass et år til. Selv med et så stort barn i stolen, tar den relativt liten plass i bilen.

Myk og god Century ble lillesøsters favoritt


Stolen ble også Maris yngste datters favoritt.

- Treåringen syntes den var så myk og god, det ble hennes favorittstol. Det er et barn som har mange stoler å velge i, og det er Klippan hun liker best! Den passer også godt for mindre barn. Det er en bra stol som barn kan ha fra de vokser ut av babystolen, og frem til de blir rundt 6 år, forutsatt at barnet er smalt.

- Jeg tror man fint kan bruke stolen til de er seks til åtte år, sier hun. Det er en bra alder å sikte mot for overgang til beltestol. Da er de fleste barn både fysisk og psykisk modne for å sitte korrekt framovervendt, selv om bakovervendt alltid vil være mye sikrere.

En stol man kan bruke lenge


Mari sier at Century er en solid og myk stol, og med den lange ryggen kan den brukes lenge. For barn som av forskjellige grunner er smale, og har behov for bilstol noen ekstra år, passer Century godt.

- For visse barn med funksjonshinder tror jeg dette kan være en veldig god stol. Det vil for noen barn med ulike utfordringer være så uendelig mye bedre å sitte bakovervendt lengre, og da vil denne stolen være nyttig.

Century er også fin for de små barna


Mari tror Century passer bra til barn opp til seks års alder, men også de yngre.

- De mindre barna bør ha en helning på opptil 35 grader. Men i mange biler er dette vanskelig fordi setene er bratte, men på Century var det veldig lett å få til en god helling. Da kan de små barna sitte komfortabelt, sier hun og legger til at:

- Century er en fin stol fra du bytter fra babystolen ved rundt seks måneders alder, og til barnet er seks år, alle barn blir jo lange en gang.

Best mulig beskyttelse ved sidekollisjon


For å oppnå best mulig sidebeskyttelse ved en kollisjon, har stolen høye sidekanter. Barnet sitter godt og «dypt» i stolen. Frontbøylen er justerbar, og hellingen kan enkelt justeres.

Stolen er en videreutvikling av Triofix-stolen, og Klippan har fått tilbakemelding om at Century oppleves som smalere, men målene er de samme. Det er de høye sidekantene som gjør at stolen kan se «trangere» ut.

Klippan Century er et trygt valg for å gi barna en behagelig og sikker stol de kan vokse i.

Ønsker du å prøve Klippan Century?


Stolen er ny på markedet og finnes per nå i nettbutikkene mimmis.no, babycare.no og babybanden.no.

Ønsker du å prøve i en fysisk butikk finner du Klippan Century i Babybandens butikk i Hoffsveien 10 E i Oslo, og i Barstølveien 50 i Kristiansand.

Stolen er under lansering, og vil dukke opp i flere butikker etterhvert. Har du langt til nærmeste butikk, kan du kontakte Klippan her, og vi kan gjøre en avtale om hvordan du får testet stolen med barn og bil.