Klippan:
Fokus på barns sikring i bil i over 50 år

Klippan har siden 1959 fokusert på bilsikkerhet. De startet med produksjon av bilbelter, og senere startet også produksjonen av bilseter for barn.

Tidlig på 60-tallet manglet det fokus på barns utsatthet i bil. Med sin mindre kropp og forståelse for riktig beltebruk, ble det klart at barn måtte sikres på en annen måte enn voksne.

Verdens første bakovervendte bilstol er fra Klippan

Allerede i 1962 begynte Klippan å jobbe med den første bakovervendte bilbarnestolen.

Flere store produsenter var med på kappløpet, og fra 1967 var det ny standard at barn skulle sitte bakovervendt i bil. Klippans produksjon av barnestoler var i full gang fra dette året, og har hele tiden hatt høysete i Finland.

Klippan var frem til 2009 produsent, og solgte stoler under varemerkene Akta, og senere Graco. Siden 2009 har Klippan selv produsert og distribuert under eget merkenavn.

Egen testbane for forskning og utvikling

Klippan har laget en egen krasjbane som brukes til å forske og utvikle de sikreste produktene. Det er Finlands eneste bane for kollisjonstester og leies ut til andre. Klippan har også et tett samarbeid med Statens Tekniska Forskningsanstalt VTT, et av Europas ledende forsknings- og teknologifirmaer.

Derfor skal du velge en barnestol fra Klippan

Felles for Klippans barnestoler er at de er enkle å montere, praktiske, behagelige og lette å ta med seg. De videreutvikler eksisterende stoler og lanserer stadig nye produkter som markedet etterspør. Sist ut er Klippan Century som har en av markedets lengste rygger, som gjør at stolen kan brukes til barna er 6-8 år gamle.


Et utvalg av Klippans stoler

Klippan produserer stoler for de aller minste, og opp til de store barna på 6-7 år. De har flere praktiske og fleksible løsninger, som "Konseptet Dinofix og Triofix". Med to stoler, og èn base, har du bilsikring fra nyfødt til barnet er 8-9 år, avhengig av vekt og høyde.

Kiss 2 egner seg svært godt på reise, da den kan festes både med isofix, eller med bilens belter. Stolen har hjul og bærehåndtak som gjør at du kan dra den med deg, og slippe barnevogn på flyplasser og lignende.


Klippan i Norge

Ragnar Olsen Engros AS står bak distribusjon og salg av Klippan i Norge. Daglig leder, Ragnar Olsen har jobbet med barneutstyr siden 1984, og startet i 2002 med å distribuere Klippans stoler, men under varemerkene Akta og Graco.


Her får du kjøpt Klippan

Klippans stoler finner du blant annet på de velkjente nettbutikkene

Mimmis, Babybanden og Babycare

. Ønsker du å prøve stolen i butikk, finner du en oversikt over forhandlere her. Produktene finner stadig veien til flere butikker, og ta gjerne kontakt med oss om du bor langt unna nærmeste forhandler.

Kontakt Klippan i dag, dersom du har spørsmål rundt våre produkter eller annet.