- Da barn nummer to kom, visste vi hva vi hadde behov for

Behovene til Edith (41) endret seg drastisk fra første gangen til andre gangen hun ble mor.

Da eldstemann kom til verden for ti år siden, var familien bosatt i England og behovene så annerledes ut. På den tiden var det vanlig med bilseter som kunne festes både til barnevognen og bilen. I England hadde de andre barnevogner enn her i Norge, da klimaet er forskjellig.

- Vi var veldig opptatt av sikkerheten, men det vi vet nå er at den type sete ikke anbefales da babyen ikke ligger ergonomisk riktig. Sånn i etterpåklokskapens lys, hadde det vært mer fornuftig å velge et sete som bare var laget til bil, ikke en «all round»-løsning. Heldigvis har tidene, og fokuset på sikkerhet endret seg mye med årene.

I England var de avhengig av mye kollektivtrafikk, og det var derfor viktig med et sete som var lett å frakte med seg. Den erfaringen tok hun med seg til barn nummer to.

Ekstra fleksibel uten egen bil

Da Ylva kom til verden for tre år siden, var Edith helt klar på hva som var viktig i valget av bilbarnestol.

De hadde ikke egen bil, men kjørte med venner, familie og leide bil ved behov. Edith valgte å forhøre seg med venner og bekjente, og stolte på deres anbefalinger.

I tillegg til sikkerheten var det viktigste at setet var lett å montere i alle biler, og valget falt på en Triofix Comfort, som Ylva kunne bruke fra hun var rundt 9 måneder.

- Setet kunne festes med Isofix, og alle i vår omgangskrets som vi pleide å kjøre med hadde dette. Det gjorde oss mer fleksible og gjorde at vi kunne flytte setet rundt etter hvem vi kjørte med. Det tredje på lista var at setet skulle være lett og smidig å bære med seg overalt, og alt dette fant vi i Triofix-setet fra Klippan, forteller hun, og fortsetter;

- Den viktigste erfaringen vi lærte første gangen var at setet måtte være enkelt å montere i bilen. Når man kobler av og på hele tiden blir det veldig mye frustrasjon, og det å kjøre med en liten baby kan være utfordrende nok fra før. Dette var ekstra viktig denne gangen, da setet ikke skulle bli stående i bilen fast, avslutter hun.