Klippan Century - bilstolen med lang brukstid

Klippan Century er en ren bakovervendt stol, som kan brukes lenger enn andre bilstoler. Stolen passer for barn helt opp til 25 kilo, og er Plus Test-godkjent. Stolen passer for deg som ønsker å bruke bakovervendt sete så lenge som mulig.

Barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig


Trygg Trafikk oppgir at barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig, minimum til de er fire år. Med Klippan Century kan barnet sitte bakovervendt til rundt seks års alder, eller til det veier 25 kilo.

Å la barnet ditt sitte bakovervendt så lenge som mulig, er det viktigste du kan gjøre for ditt barns sikkerhet under bilturen.

Å sitte bakovervendt gir fem ganger bedre beskyttelse


Klippan Century er Plus Test-godkjent og er godkjent for bruk mellom 9-25 kilo. Setet har en lang rygg, som gjør at det kan brukes frem til barnet er 125 centimeter. Både setets vinkel og nakkestøttens høyde kan enkelt justeres for å passe både barnet og bilen.

Klippan Century passer derfor godt til de som ønsker å la barnet sitte bakovervendt så lenge som mulig, eller for barn som er store av vekst.

Les mer: Dette bør du vite om bilstoler og barn i bil

Tar liten plass i bilen


Century er en kompakt stol, som ikke trenger mye plass i bilen. Den veier 10,8 kilo, og har en utvendig bredde på 42 centimeter. I mange biler får du faktisk plass til tre seter ved siden av hverandre.

I følge Trygg Trafikk er det mange foreldre som snur stolen for tidlig, fordi de er redd for at barna sitter ubehagelig med bøyde ben. De understreker at dette ikke er farlig, og barna synes sjeldent det er ubehagelig. På lange bilturer kan man heller stoppe og ta en strekk alle sammen.

Finn oversikt over alle Klippan forhandlere her. Finner du ikke noen i ditt område, ta gjerne kontakt med oss!

Ingen Isofix-base


Klippan Century fester du enkelt med bilens trepunktsbelte, forankringsbelte og støtteben. Du trenger ingen Isofix-base, da Isofix bare kan brukes på seter som er godkjent opptil 18 kilo.

Finn din Klippan-forhandler i dag


Klippan er en finsk produsent av bilbarnestoler. I år fyller de femti år, og har like lang erfaring med å produsere bakovervendte bilstoler.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål rundt Klippan Century. Her finner du en oversikt over alle Klippan forhandlere.